Gårdar som växte fritidshus

En och en gammal bussar och nedlagda järnvägsvagnar kom fram Gå Ner ett Kilo I Veckan längs kanterna av fälten och många användes för att hysa familjer i Southampton, vars hem bombades under andra världskriget.

När John Burry dog ​​1947, fanns hundratals fritidshus på Naish Farm.

Historien var att upprepa sig som ett auktionsmeddelande fattade uppmärksamheten hos sin son, Alec Burry. I juli 1959 började Alec och hans son, även kallad John Burry, börja bjuda på bostads- och jordbruksmark på Bashley Lodge i New Milton. Trots att deras gräns var 20 000, fann de ytterligare 500 som behövs för att klara avtalet.

På 1970-talet såg företaget två ytterligare parker Grange Court i Devon (nu Hoburne Torbay) och en plats i Cotswolds i Storbritanniens största vattenpark (nu Hoburne Cotswold). I mitten av 1980-talet var Blue Anchor i Somerset (nu Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Hoburne Blue Anchor) och Doublebois Park i Cornwall (nu Hoburne Doublebois) gick också med i familjen Hoburne.

Som en del av företagets hundraåriga firande i år har en bok publicerats som kartlägger Hoburnes historia tillsammans med karavanindustrins berättelse, familjesemester och världshändelser.

Fascinerande gamla fotografier och minnen från människor som stannade på parkerna för upp till 80 år sedan hjälper till med att berätta om ett företag som har odlats från en gård till ett blomstrande semesterparksföretag som lockar mer än 30 000 familjer varje år till livet.

De gamla bussarna har ersatts med moderna timmerstugor och rymliga husvagnar och simbassänger Gå Ner ett Kilo I Veckan och nöjeshallar står nu där grödor en gång växte men den gamla odlingsmässigheten av att ploga vinster tillbaka till verksamheten, investerar i produkten, har aldrig förändrats.

Rosie Kennar, John Burrys stora barnbarn och ordförande i Hoburne Holidays Parks idag sa: ‘Hoburne har alltid varit i mitt liv. Mina tidigaste minnen av det är att gå genom ett fält av kale nu platsen för Hoburne Farm Estate motsatt Hoburne Park i Christchurch och kära Mr Punch, carthorse, som bodde och arbetade på Naish.

Plocka upp kull och arbeta i kaffebutiken i Bashley var min första arbetslivserfarenhet på 1960-talet Jag är inte säker på hur jag släppte toaletten i några av mina systrar! ‘