gåvor och skyddsdörrar för semestern

Vinterferieperioden, och i synnerhet jul, ses allmänt som en tid för att ge, och kyrkor och andra religiösa grupper över Fairfax County följde igenom på det meddelandet.

Ett hypotermiskt skydd värd Epiphany Episcopal Church i Herndon och den första baptistkyrkan i Wiens leksaksgivande var bland de välgörenhetshändelser som hölls i hela regionen under veckan fram till jul.

Epiphany Episcopal hypothermia skydd är en del av ett säsong långt hypotermi förebyggande och respons program som drivs av länets breda ideella organisation FACETS.

FACETS startade Hypothermia Prevention and Response Program 2003 som ett av fem liknande program som drivs i samarbete med Fairfax County Government, som är avsedd för att ta itu med behoven hos människor i fattigdom, inklusive bostäder, mat, läkarvård och livskvalitetsprogram. Startar varje år i slutet av november och slutar i mars, arbetar FACETS med olika trosgrupper för att tillhandahålla skydd, mat och andra tjänster till människor utan hem.

Epiphany Episcopal gick med i programmet 2014 och är nu en av 34 trosgrupper som är inblandade.

‘Som kristna tror vi på att hjälpa våra bröder och systrar, och det finns tusentals hemlösa i vårt län’, säger Patrick Walsh, Epiphany Episcopal shelter co-ledare. ‘Vår kyrka är liten, men vi har ett stort hjärta.’

Med en samling av endast cirka 165 familjer tog Epiphany Episcopal in en rad andra kyrkor och organisationer för att hjälpa till med bostaden, som var öppen från den 20 december till den 27 december.

Walsh säger Epiphany Episcopal väntade skydd för att rymma 49 personer, en gräns som fastställs av länets eldmarshal som överskrider de 39 personer som använde bostaden förra året. Förutom att leta efter hjälp med att organisera skydd och tillhandahålla nödvändiga tjänster, behövde kyrkan fylla 185 volontärplatser.

Genom att nå ut till andra trossamfund och nätverk med olika församlingar, uppmärksammade Epiphany Episcopal stöd från 15 organisationer, bland annat New Hope Baptist Church, systerkyrka Faith Methodist-gruppen och flera andra episcopala kyrkor. Vissa icke-kristna grupper, som FACETS, Boy Scout troop 1257 och National Arab American Women Association, hjälpte också med bostaden.

‘Det är väldigt non-denominational, och det är samverkande,’ sade Walsh. Under hela veckan, med undantag för juldagen, när den var öppen hela dagen, innehöll bostaden underhållning och inbjudna fallarbetare som erbjöd medicinska och psykiska hälso- och sjukvårdstjänster, livskvalitetsklasser, anställningsutbildning och transporthjälp.

Olika kyrkor är värd för Hypothermia Prevention and Response Program varje vecka, men Epiphany Episcopal frivilligt också att vara värd igen i mars.

2014-bostäderna lockade 244 gäster och det numret förväntas stiga i år, enligt Walsh, trots att de unseasonably varma temperaturer som Fairfax County har sett för delarna i december gör den förutsägelsen mindre säker. Personer i familjer stod för 57 procent av det totala antalet hemlösa, och 33 Gå Ner I Vikt Snabbt procent av den totala hemlösa befolkningen var barn under 18 år.

Undersökningen, som finns på Fairfax Countys hemsida, pekade på brist på bostadshus som den främsta orsaken till hemlöshet i länet, med våld i hemmet, fysiska funktionshinder och dålig hälsa bland andra faktorer.

Trots att det inte kan lösa problemet med hemlöshet hoppades den första baptistkyrkan i Wien åtminstone ge någon glädje åt barn och familjer i nöd med sin femte årliga leksaksgivare.

Den första och äldsta kyrkan i Wien, First Baptist sitter Gå Ner ett Kilo I Veckan på hörnet av Nutley och Orchard Streets. den 21 december i Rev. Dr. Kenny Smith Fellowship Hall.

‘Vi Gå Ner I Vikt Snabbt Piller vill göra ett barn lyckligt under den här tiden, men ännu viktigare, vi vill fortsätta att vara ett ljusstyrka på detta hörn och erkänna att Jesus verkligen är orsaken till säsongen, sade den första baptistens associeringsminister Emma Valentine.

Totalt 25 till 30 barn deltog i giveaway med sina familjer. De kom från bostäder över Fairfax County och kan vara av någon ålder.

Barnen inbjudna till leksaksgivningen valdes genom referenser och rekommendationer från kyrkans personal och församling, som valde namn från ett ‘ängel’ -träd. De valda barnen gav en lista över saker som de ville ha och kyrkans medlem som tog sitt namn från trädet hade ansvaret för att få de gåvorna.

Några av gåvorna, som varierade från fyllda djur och kläder till videospel och cyklar, donerades också av externa organisationer, till exempel Fairfax-baserade ideella Johnny Apple Seed Association, som tillgodoser behoven hos veteraner och personer med låg eller ingen inkomster.

Totalt 25 till 30 barn deltog i giveaway i familjeföretaget.

Förutom att ge ut presenter presenterade kyrkan middag med mat som donerades av restauranger som Bob Evans och Golden Corral. Medarbetare ledde de samlade familjerna i böner och jullåtar, bland annat ‘Frosty the Snowman’ och ‘Jingle Bells’, och det var en ansiktsmålning samt ett besök från Santa.

Giveaway är bland flera välgörenhetshändelser som första baptisten håller under varje år. Kyrkan tillhandahåller också mat till hemlösa varje månad, värd en årlig gemenskaps Thanksgiving fest och bidrar till lokala ideella organisationer som hjälper människor med sin hyra, enligt senior pastor Dr. Vernon Walton.

Minister Corey Gibson, som också är kyrkans ungdom och unga vuxna pastor, säger att när det gäller välgörenhet är det viktigt att lyssna på vad folk vill ha så att deras specifika behov kan uppfyllas istället för att göra breda antaganden.

‘I det här området tittar vi på mängden rikedom som omger oss och ofta, vi glömmer befolkningen hos dem som många inte har [lika mycket],’ sade Gibson. ‘Som en kyrka som ligger i staden Wien tror jag att vi har ett ansvar att inte bara bo inom samhället utan också för att hjälpa människor i samhället.’

ArticlesParking är sådan söt sorg: Red Velvet Cupcakery lämnar Reston Town Center över betald parkering issueFairfax HS-student arresterad för skolan hot, innehav av barnpornografiFairfax man 18, belastad med mordFormer Annandale High School basket spelare hittar framgång i IraqSix lokala medeltida krigare huvudet till nationella mästerskap Lokala samfundskollegier stiger upp för ekonomiskt utmanade studenterGMU-student har arbetat vid Springfields pensionärsgemenskap sedan high schoolThe one day getawayCounty släpper ut resultaten av brand och räddningsdept. sexuella trakasserier på arbetsplatsen på arbetsplatsen föreslår 2,5 procent fastighetsskattökning