Murphy s kampanj för ett kontor som han redan vann

Jag vet inte vem som sa till guvernören att välja Phil Murphy att det var en bra idé att posera med en livstidsbildad kopia av det här fotot av Chris Christie som sola sig på stranden under regeringsstängningen över juli 4-helgen.

Kanske är det samma kille som berättar för honom att undvika att ta ställning till vad som formar sig för att vara Gå Ner I Vikt Snabbt det som han eller hon har gjort för att göra det.

Kepsen är inställd till solnedgång på nyårsafton. Om lagstiftaren inte förnya det då kommer varje husägare i New Jersey att vakna nästa dag med en otrolig baksmälla.

Den baksmälla kommer att komma i form av ytterligare ökning av fastighetsskatt som redan är den högsta i landet. Om skiljemän får tilldelas årliga höjningar överstigande 2 procent, kan den medföljande 2 procenten av hushållskattökningar inte höjas för länge.

Båda kepsarna är ett arv från den första juli 4-helgen av Christies tjänstgöring som guvernör. Under 2010 sammankallade han en särskild session i lagstiftaren på semesterhelgen för att förklara att han inte skulle låta lagstiftarna lämna utan att skatta en skattemärke.

Efter Christie s spiel höll den demokratiska stats senatens president Steve Sweeney en egen presskonferens. Han sa att han och hans meddemokrater skulle gå till stranden den helgen, oavsett vad guvernören sa.

Men Sweeney som har haft sina egna tiffor med de offentliga arbetstagarföreningarna har snart utarbetat en överenskommelse med guvernören om ett system av mössor som skapade reellt tryck för att hålla skattehöjningarna nere.

Den stora frågan är om Murphy kommer att fortsätta den insatsen. Det stora svaret är att ingen vet. Vid en presshändelse igår morgon slutade han ta frågor innan någon kunde fråga.

Snart efter höll Viktminskning Tabletter propagandörerna i skiljeförfarandet en egen presskonferens på kontor i New Jersey Association of Counties tvärs över gatan. En koalition av kepsens anhängare hävdade att skiljedomen är linjespetsen i systemet för att hålla ned skatter.

East Rutherford borgmästare Gå Ner ett Kilo I Veckan Jim Cassella, som är president för kommunalförbundet, sade att statens 565 kommuner inte kan behålla skattehöjningar till 2 procent om man tvingas ge ut höjningar på mer än 2 procent.

‘Om detta inte förlängs eller blir permanent, så kommer det att bli en katastrof när vi försöker kontrollera vår del av fastighetsskatten’, säger Cassella. ‘Om vi ​​går över 2 procent på lönerna, så måste något annat skäras . Det finns inget sätt att komma runt det. ‘

Jo, det är ett sätt. Jag såg det när den första statsskatteinkomsten antogs 1976.

Den nya skatten var tänkt att lindra trycket på fastighetsskatt. Men lagstiftare fruktade att intäkterna skulle upptas av ökade utgifter. Så de införde en 5 procent cap på kommunala och länsutgifter.

Precis som med nuvarande kepsar var det ett villkor i den fakturaen att gränsen skulle kunna överskridas genom en folkomröstning. Men stadens tjänstemän gick inte till folket. De gick till Trenton och snart fick så många hål blåst i kepsarna att skatterna fortsatte att stiga.

Som en före detta Goldman Sachs verkställande, menar Murphy att vara en talgubbe. Så han måste veta hur dessa nummer fungerar.

Ändå var han tyst under en valkampanj där han kryssade till en landskreds seger som drevs av stöd från de offentliga arbetstagarorganisationerna.

Det valet är över, men Murphy verkar fortfarande vara i kampanjläge, som kritiker sa när han poserade för den dumma bilden.

Hans misslyckande att ta itu med skiljedomsfrågan ger honom öppenhet för att han inte är redo att ta itu med utmaningen att driva staten som han valdes att leda.

För närvarande verkar Sweeney vara mycket bättre förberedd för jobbet Murphy vann. Gloucester County Democrat övervägde en gubernatorisk körning, men han bestämde sig för att inte utmana Murphy och hans Wall Street miljoner i primarierna.

Sweeney stödde det skiljedomskortet när det först antogs. Om han ville, kunde han få senaten att förfara en förnyelse mellan nu och den 16 januari när Murphy tar över från Christie.

Men Sweeney har gjort klart att han lämnar beslutet till den inkommande guvernören.

Detta är det första stora beslutet Murphy ansikten. För närvarande ser det ut som att han bestämt sig för att inte bestämma sig.

Men om den nya guvernören tror att han kan fortsätta att sätta de offentliga arbetstagarorganisationernas intressen först, kommer han att ha svårt att driva staten.

Du kan till och med säga att han kommer att finna att guvernör är ingen dag på stranden.

Jag hade rätt på deadline måndagen när Sweeney gjorde ovanstående anmärkning, så jag hade inte tid eller utrymme för sitt fulla svar.

Efter att han sagt att han inte hört från Murphy frågade jag Sweeney om locket skulle kunna utföras innan Murphy tar sitt kontor.

‘Just nu är vi under denna administration’, sade han. ‘Under denna administration skulle det ske under guvernör Christie.’

Christie-administrationen löper till jan.16. När jag frågade Sweeney om han skulle stödja en förlängning då svarade han: ‘Jag skulle behöva samråda med Phil Murphy eftersom han är den inkommande guvernören.