Murray United Church satt till värd för julafton igen

Bryt ut filtarna och fyll dina termosar med din favorit heta semester dryck på julafton tjänsten kommer att återvända till ett annat år på den historiska Murray United Church på Nicola Ranch.

Förra året märktes den första julaftonstjänsten som den lilla kyrkan hade värd på 60 år. Trots bristen på något värmesystem och relativt snäva kvartaler för de 50 några udda personer som deltog, var händelsen 2015 en sådan framgång som Trinity United Church beslutade att ta tillbaka det för Gå Ner ett Kilo I Veckan ett år.

Och tjänsten kommer att bli extra speciell för Rev. Elaine Diggle, som tog över ministeruppgiften vid Trinity United Church i oktober.

Diggle hade ursprungligen föreslagit till tidigare Rev. Nick Judson att Murray Church, som nu ägs av Trinity United, spelar värd för en julafton som ett sätt Gå Ner ett Kilo I Veckan att utnyttja den historiska byggnaden.

Judson och Diggle kände varandra från att ha deltagit i seminarium i Vancouver tillsammans, och Judson hade bjudit Diggle att ta en rundtur genom Murray Church.

‘Och så gick vi och jag gick in där och vände mig till honom och sa:’ Det här skulle vara underbart att göra julafton, ‘sa Diggle.

Judson och Trinity United Church följde igenom Diggles idé, och i 2015 för första gången på cirka 50 år hölls en julafton i kyrkan som ursprungligen byggdes 1876.

Även om Judson lämnade Merritt i oktober för att ta över uppgifter vid en kyrka i Chilliwack, har Diggles relativa närhet till Merritt (hon bor i Summerland), och kunskap om samhället gjorde henne en naturlig passform för att ta över ministernas arbetsuppgifter vid Trinity United.

Det betyder också att Diggle kommer att leverera tjänsten vid Murray Church i år, efter att hon hjälpt inspirera till semesterevenemanget i första hand.

Eftersom Murray kyrka är över 100 år gammal, utan internt uppvärmningssystem, uppmuntrar churchgoers att klä sig varmt och ta Viktminskning Tabletter en filt till tjänsten på eftermiddagen på julafton, sa Diggle. Men med över 50 personer packade in i kyrkan under förra årets service, sa Diggle att temperaturen inte är något att oroa sig för.