Museum för att hålla pepparkakshuskonkurrens

Darnalls Chance House Museum kommer att vara värd för sin 16: e årliga Gingerbread House Contest och visa den 27 november till 13 december på Darnalls Chance i Upper Marlboro. Om du vill delta i priser, bör du börja planera ditt pepparkakshus (eller ark eller slott eller butik eller fort) nu.

Varje inmatning måste vara original inga kits tillåtna. Inlägg måste ha ett tak och väggar som är konstruerade av pepparkakor, och alla komponenter måste vara ätbara. Du kan få en kopia av reglerna genom att kontakta Darnalls chans. Inlägg kommer att bedömas på originalitet, övergripande utseende, val och användning av material och designproblem.

Priserna i den vuxna divisionen är $ 100, $ 75 och $ 50; familjedivisionen, $ 75, $ 50 och $ 25; och barndelning, för de 8 till 16, kommer priserna vara $ 75, $ 50 och $ 25. Visa $ 200 presentkort kommer att ges för ‘Choice’ utmärkelser. Jag kommer senare posta dagar och timmar för showen, under vilken du kan visa inlägg och rösta för vinnarna.

Deltagarna måste anmäla sig före den 13 november. En anmälningsavgift på $ 5 krävs för varje inmatning. Du kan få mer information på 301 952 8010.

Darnalls Chance House Museum ligger i Upper Marlboro vid 14800 Governor Oden Bowie Drive, med utsikt över School House Pond. Om du inte visste det, går huset tillbaka till 1741.

Charles Ricci Lee Jr., från Morningside, dog den 1 september. Han var 48 år. Han växte upp i Brandywine, utexaminerades från Gwynn Park High School 1985 och fortsatte sin utbildning vid Prince Georges gemenskapskollegium och University of Baltimore. De senaste åren bodde han i Morningside.

Han var en quadriplegic men vägrade en rullstol; han använde en walker.

Han arbetade som frilansstöd och var en populär DJ. Hans mamma, Sharon Simms Locke of Morningside, berättade för mig ‘han var farbror till alla’ och var känd för alla barnen som farbror Ricci eller Uncle Ric.

Förutom sin mor inkluderar överlevande Viktminskning Tabletter hans son Charles Ricci ‘Tre’ Lee III; barnbarn Aiden och Zoe; syster Tyonda Simms Taylor of Morningside; och bror John Barbour. Tjänster var vid Union Bethel Church i Brandywine.

Den plats som en gång var Murry’s Steaks har nu blivit nivån, liksom den outvecklade mycket bakom den. Jag kollade på området är nästan en halv mil lång och omvandlas till ett kommersiellt centrum. Förmodligen flera industriaffärer.

Räkningar som sen C. Anthony Muse har kunnat få tillbaka finansiering till inkluderar: $ 75,000 för ett mobilt datorlaboratorium på Crossland High School och $ 100,000 för ett communitycenter i Temple Hills som kommer att tillhandahålla program som mat och näring, vårdklinik och gratis juridiska tjänster öppet för samhället. Detta kommer att vara anslutet till Susan D. Mona Center. 25 oktober. De kommer att njuta av hjemsökta hus, korv, godis, hantverk och mycket roligt. Alla är välkomna och det kostar inget.

St. Pius X Knights of Columbus Hall ligger vid 3611 Stewart Road i Forestville.

Hur många av er Morningsiders minns det årliga Morningside-brasan?

Kom Halloween, Morningside-barn gick trick eller behandla. Men de gjorde det den 30 oktober, en dag före resten av länet. Och till skillnad från idag var varje barn ute och knackade på dörrar, bär kostymer mestadels hemlagad. Sedan den 31 oktober sattes ett scen utomhus, och vi höll den årliga kostymstävlingen, fylld med utmärkelser och varm cider (eller var det varm choklad?).

På en av dessa två kvällar tändes en stor brasa. Det var i en tom sak på Suitland Road och många kom till att titta och kasta fler saker i fläkten. Några år senare var sådana bränningar förbjudna.

Att säga farväl till två läns poliser

James ‘Jim’ Ross, 78, som tjänstgjorde med Prins George’s County Police från 1959 tills han gick i pension som en storårig i 1992, dog 30 september. Han bodde i Bowie men nyligen i Annapolis. Arméreservat som huvudorder Gå Ner ett Kilo I Veckan officer 4. Han hade examen från American University och från FBI Academy i Quantico. Jim var medlem i Columbus, American Legion och FOP Lodge 89. Marine Corps Marathon 1995. Han överlevs av sin fru på 57 år Barbara Ross, döttrar Victoria Dugan och Kimberly Ross, och tre sonson. Mängden kristen begravning var vid St. John Neumann Church i Annapolis med begravning vid Crownsville.

Robert Francis ‘Bob’ Duncan Jr., 85, av Emmitsburg, dog 6 oktober i Gettysburg, Pa. Han tjänstgjorde med prins Georges polisavdelning från 1952 till 1978 och gick i pension som kapten. Han var medlem i FOP Lodge 89. Hans 67-åriga fru, Anna, förutsåg honom. Överlevande inkluderar hans dotter Dana Cornett och son Alan Xavier Duncan, sex barnbarn och en syster. Mässan för kristen begravning firades vid St Josephs kyrka i Emmitsburg.

Grattis på födelsedagen till Mary Flood Dawes, 23 oktober; Daniel John Fitzgerald och Anna Norris, 24 oktober; mitt Gå Ner I Vikt På En Vecka barnbarn Kathryn French och Donna Anderson, 25 oktober; Orva Heissenbuttel, Juanita Starke och Christopher Flaherty, 27 oktober; Diane Cvitko, 28 oktober; och mitt sonson Isaac Gallegos, 29 oktober.