Museum of Neon Art får grönt ljus

Glendale kommer trots allt att få sitt museum av neon.

Museum of Neon Art, som riskerar att förlora sin 5,2 miljoner dollar för att flytta till Glendale, kommer att gå vidare enligt planen, enligt Philip Lanzafame, stadens officer för ekonomisk utveckling och kapitalförvaltning.

Efter ett stängt möte på onsdagen i stadshuset beslutade styrelsen med avveckling av ombyggnadsrelaterade förpliktelser och tillgångar att hedra stadens åtaganden till Los Angeles-baserade MONA, vilket skulle ha varit hemlös om avtalet hade gått igenom.

Inte bara glada, men jag är lättad, säger Kim Koga, verkställande direktör för MONA, som stängde dörrarna i centrala Los Angeles för att förbereda sig för en 2013-flyttning till Glendale.

Avtalets öde hade varit uppe i luften efter att staten i februari löst lokala återuppbyggnadsbyråer för att skicka fastighetsskatter avsedda för utveckling och bostäder till Sacramento för att stänga budgetklyftan. Det inrättade också ett övervakningskommitté bestående av tjänstemän från Glendale Unified, Los Angeles County och staden och gav Viktminskning Tabletter det befogenhet att säga upp kontrakt eftersom de bestämmer vilka skyldigheter som ska uppfyllas och vilka tillgångar som ska gå till staten.

Det styrelsen övervägde att ändra MONA-avtalet undertecknat 2011, vilket lovade ombyggnadsmedel för att renovera och förvärva egendom över Brand Boulevard från Americana at Brand för projektet. Dessutom lovades museet två års gratis hyra. Därefter ökar månadshyran över tiden från $ 2.500 till $ 5.000, plus en del av intäkterna över $ 600.000.

Men i slutändan beslutade styrelsen att inte röra avtalet. Tjänstemän är spärrade från att prata om mötesdetaljer.

vet inte om det var sista gången, men det var definitivt en stor hinder på ett sätt som var definitivt oväntat, sade Koga.

Ombyggnadspengarna, som till stor del är för exteriör renoveringar, kommer också att omfatta en del inredning, men inte allt det, sade Koga.

Museet behöver fortfarande höja minst $ 2,7 miljoner för att bygga klassrum, kontor och presentbutik, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller tillade hon.

En del av insamlingen kommer också att avsättas för rörelseresultat. Målet är att ha en solid finansiering för de kommande fem åren, vilket är när Koga räknar med att mer intäkter börjar börja flöda.

Projektansvariga säger att konstinstitutionen Gå Ner I Vikt På En Vecka kommer att köra turister till Glendales köpcentrum, medan motståndare har ringt upp avtalet till en statlig handout för en kampande ideell organisation.

MONA rapporterade budgetunderskott på cirka 33 000 dollar respektive 18 000 USD 2009 respektive 2010 enligt dess avkastning.

Stadens tjänstemän har redan spenderat $ 2,7 miljoner i pengar avsatt för ombyggnad av fastighetsförvärv och design.

MONA kommer sannolikt inte att öppna sina dörrar fram till 2014, men fortsätter att vara värd för bussturer som lyfter fram neon sevärdheter i och runt Glendale. Två turneringar i Glendale hittills har båda sålts ut med väntelistor.

det var aldrig så långt i centrum [Los Angeles], sade Koga.

Som svar på intresset har MONA-tjänstemän ersatt Los Angeles med Glendale som utgångspunkt för sin årliga semesterljus turné i december.