Musikaliska stunder i ‘Black Christmas’ och andra läskiga julfilmer

LÅS SCARY MOVIES förstör dina favorit semester låtar! Jag har varit besatt av läskiga julfilmer på sistone. Inte koksigt besatt som de kristna som tror att Baby Jesus gråter varje gång Weinsteins släpper ut en skräckfilm på juldagen (låt mig, om du har följt kontroversen över den nya Black Christmas remake, det skämtet är hilarious). Nej, Jag menar att det är något om läskiga julspår som jag har tvingat mig att se så mycket som möjligt, som om det fanns ett pussel där ute som jag kunde lösa i mitt huvud som den galen killen i ett vackert sinne om jag bara skulle sluta duscha tillräckligt länge för att se Silent Night, Deadly Night om och om igen. Tyvärr hjälpte det inte, för den filmen suger verkligen. Och vad vet du, dess uppföljare är ännu värre faktum, upptäckten att Monte Hellman riktade gudens hemliga tredje del, där den falska jultomten mördaren faktiskt uppstod av en arg vetenskapsman, gjorde mig OK en gång för alla, med att inte tycka om Två Lane Blacktop.

Hur som helst, jag hade äntligen Gå Ner ett Kilo I Veckan en epiphany, ingen ordsprog avsedd (lita på mig, om du är katolsk, det skämtet är hilarious). Saken om riktigt intressanta juliga filmer är att de alltid tar en älskad semestersong och gör det freakigt. Jag är seriös om detta. Och inte bara det, men låten är alltid den bästa delen. Tror inte på mig? Låt oss granska:

Movie: Black Christmas (1974), Song: ‘Silent Night’ Jag har inte sett remakeen, men dömde från släpvagnen, de har campat upp denna kultklassiker, vilket utan tvivel är den bästa julkrypfilmen någonsin. Inte för att det ger mycket mening, för det gör verkligen inte slutet, vilket bara Gå Ner ett Kilo I Veckan är dåligt förklarat nog för att få dig att tänka på det för resten av ditt liv. Vad som är effektivt här är den fantasifulla och ibland underbara kameran arbete mot ett hotande humör. Och du kunde inte begära en snyggare öppnare än titelsekvensen, vilken funktioner ‘Silent Night’ sjungit av en kör som inte tycks lära känna orden. Detta regisserades av Bob Clark, en av mina favorit kultdirektörer hela tiden eftersom han är så jätte mångsidig en B-film Billy Wilder, han har kunnat göra intressanta filmer i någon genre. Fall i sak: Hans andra julfilm är familjekultens favorit A Christmas Story.

Film: ‘Gremlins’ (1984), Song: ‘Hör du vad jag hör?’ Richard von Busack var tvungen att påminna mig om att det här var en julfilm. Hur skulle jag kunna glömma, med tanke på de tre bästa ögonblicken är alla semesterrelaterade: (1) Gremlins framdrivna julgranattack; (2) den galna monologen från Phoebe Cates om hur hon förlorade sin julafton för bra när hon av misstag brände sin far till döden i skorstenen jag någonsin träffade regissören Joe Dante, kommer jag att låta honom veta att hans försök att täcka hans röv genom parodiering den här scenen i Gremlins 2 lurade ingen; och (3) den enda riktigt oroande scenen i filmen, när Zach Galligans mamma först undersöker Gremlins till ljudet av Johnny Mathis sjunger ‘Hör du vad jag hör?’ Nu har jag alltid gillat Gå Ner I Vikt På En Vecka den här filmen, men tyvärr semesterinställningen spelar också in i den en sak som irriterar mig om det: isen är fruset vatten, eller hur? Då flammar inte Gremlinerna när de cavorting i snön?

Film: ‘Christmas Evil’ (1980), Song: ‘Santa Claus kommer till Town’

Gräva den disco versionen! Vad en konstig film! Hämta DVD-skivan bara för John Waters ‘kommentarspår!

Okej, det här är inte en film, men en episod av Tales From the Darkside om föräldrar som dumt gör en julafton berättelse om Ett monster kallas Grither för att skrämma sina barn. Det är inte skrämmande, förutom sången som de gör upp till ‘O Come, All Ye Faithful’, ändra orden till ‘Jag är Grither / Du kan inte fly mig / Pappa är värdelös / Och så är dina böner. ‘ Andra gången sången sjunger (jag har inte sagt av vem), sätter det fortfarande en chill ner på min ryggrad. Det här avsnittet kan bli så under din hud att jag inte bara hade en dröm om Grither, bara berätta för min vän Human Holly om det orsakade nyligen att hon ligg vaken nästa natt som väger oddsen för en Grither-attack i sitt eget hem. Ironiskt nog är det punktet för episoden: de berättelser du berättar kan ta ett eget liv, så akta dig.