Musiker reflekterar över nationell stolthet

bara en fråga om personlig historia och mina vänners historia. Vi har konversationer och inser att alla en eller två generationer sedan kom (till Kanada). Utan det skulle vi inte vara här. Människor har inte mycket val om var de kommer till (lev). För mig, född i New Delhi, Indien och att kunna komma hit och växa upp här är det otroligt. Big Sea gitarrist Sean McCann på nationell enhet:

i en mycket splittringstid: våra grannar är polariserade. Skrämmande saker händer på våra gränser och utomlands. Som en far, det gäller för mig eftersom vi inte verkar dra tillsammans som en planet Isolering är inte svaret, fler vapen är inte svaret. Mer kärlek är svaret. Med Fort McMurray-elden var vårt svar med kärlek och det var en lektion för världen. McLachlan på hennes ideal Kanada dag:

länge som jag på havet är jag glad. Det har varit ett antal Kanada dagar där jag utför. (I år är min familj) bara på stranden, ha en grill och förhoppningsvis ett hus fullt av människor. Om jag inte arbetar det definitivt en familjehändelse. Dreimanis, medlem av rockbandet July Talk, den 1 juli firandet:

älskar att spela show på Kanada Day, om vi kan. Atmosfären är aldrig bättre resten av året. Du ansluter Canada Day med band som Tragically Hip vi hoppas att se dem några gånger under sommaren och fånga den turnén. Lang på att uppskatta den Gå Ner I Vikt På En Vecka kanadensiska musikscenen:

något att vara kanadensisk. Faktumet att vi har ett rikt musikaliskt arv, som historiskt sett är knutet mellan (europeiska och amerikanska) kulturer och som är avskämd och blyg, utvecklade vi ett introspektivt förhållningssätt till musik. av din hjärtasångare Shawn Hook på en minnesvärd kanadag:

växte upp i Thunder Bay, Ont., och för de flesta av mina Kanada dagar skulle jag gå till denna (lokala parken) kallad Marina, som är den här platsen där de flesta skulle migrera, titta på band och bli fulla. Jag går till 7 elva, köpa en slurpee och en whiskey-macka och häll den i denna jätte slurpee. Jag skulle gå runt med mina vänner och dricka den. Det Gå Ner I Vikt Gå Ner ett Kilo I Veckan På En Vecka var min Kanada dag. Boy sångerskan Ruth B på varför det är en speciell semester för henne:

Dag är faktiskt dagen före min födelsedag så jag har alltid mycket roligt. Jag är glada att gå hem (till Alberta), bara för som en dag och umgås med min familj och vänner. Vi äter mycket mat och ser filmer. skådespelare Shemar Moore på sin kanadensiska förbindelse:

mormor är från Quebec City så många människor vet att jag har en liten fransk kanadensisk anslutning så, du kan inte vänta med det. Några av de bästa fansen jag någonsin haft under hela min karriär är kanadensiska. De är bara så lojala från Unga och Oroliga mot brott och allt däremellan. Jag vet att detta är Drake House i Six, men jag ska åtminstone hyra ett rum i en minut.