Muslimer lättade Eid semester att falla dag efter september

Islamiska ledare oroade sig för att Eid al Adha-semesteret skulle falla den 11 september och öka möjligheten att vissa icke-muslimer skulle misstolkar fester som inträffade på högtidliga årsdagen av al-Qaida-attackerna 2001.

‘Åtminstone ger det inte någon ursäkt för islamhatarna att felaktigt hävda att muslimer Viktminskning Tabletter firar den 9/11′, säger Ibrahim Hooper, en talesman för Gå Ner ett Kilo I Veckan rådet om islamiska relationer. ‘Det var oroen.’

Eid al Adha minns Ibrahims eller Abrahams vilja att offra sonens liv till Gud. Tidpunkten för semestern beror på när nymånen ses i början av Dhu al Hijjah månaden, enligt den islamiska kalendern.

CAIR och andra muslimska grupper har upprepade Gå Ner I Vikt På En Vecka gånger uttryckt oro över en ökning av hatbrott mot muslimer i kölvattnet av attacker från extremister i San Bernardino, Kalifornien, Orlando, Florida och på andra håll.

‘Säkerhetsproblemen är nästan dagliga problem nu’, sa Hooper och noterade den senaste dödandet av en New York imam och stabbingen av en muslimsk kvinna i staden på onsdagskvällen.