Muslimer över hela världen firar Eid som Haj går in i sista dagarna

Mina (Saudiarabien), 1 september: Muslimer runt om i världen firar firandet Eid al Adha på fredag ​​då omkring 2 miljoner muslimska pilgrimer utför de sista riterna i den årliga Haj i Saudiarabien. Hundratusentals pilgrimer väckte sig mot ett massivt multi story-komplex i Mina efter gryningen idag för att kasta stenar i tre stora kolumner. Det är här där muslimer tror att djävulen försökte tala med profeten Ibrahim om att lämna in till Guds vilja.

Muslimer tror att Ibrahims tro testades när Gud befallde honom att offra sin enda son Ismail. Ibrahim var beredd att underkasta sig kommandot, men då stannade Gud sin hand och sparar sin son.

De sista dagarna av hajj sammanfaller med Eid al Adha semester, eller ‘Feast of Sacrifice’ för att fira Ibrahims test av tro. För semestern slår muslimerna boskap och distribuerar köttet till de fattiga.

För de sista tre Viktminskning Tabletter dagarna av hajj, sov pilgrimer i en stor tältdalen kallad Mina och i tre dagar deltar i en symbolisk stenning av djävulen. Mina är också där mer än 2 400 personer dödades för två år sedan i en stampede och en kollision av två folkmassor som krossade människor under våldet.

Den saudiska regeringen har sedan breddat några vägar i Mina för att försöka förbättra säkerheten hos hajj. Mer än 100 000 säkerhetsstyrkor hanterar hajj i år, bistår pilgrimer och styr de massiva folkmassorna som flyttar från en plats till en annan i områdena Gå Ner ett Kilo I Veckan runt Mekka i fem dagar under hajj.

Regeringen erbjuder också alla pilgrimer gratis vård och tillgång till sjukhus under Hajj.

De flesta pilgrimerna kommer Gå Ner I Vikt Snabbt att vara kvar i Mina till måndag innan de fyller hajj. De kommer då att cirkulera kuben formad Kaaba i Mekka, Islams mest heliga plats, innan de avgår.

Kaaba representerar Guds metaforiska hus och Guds enhet i islam. Observantiska muslimer runt om i världen vänder mot Kaaba under de fem dagliga bönerna.

Den fem dag långa hajj är en serie ritualer som syftar till att rensa syndens själ och införa en känsla av jämlikhet och broderskap bland muslimer.

Pilgrimsfärden krävs av alla muslimer med sätt att utföra en gång i livet.

Under de sista tre dagarna av hajj rakar manliga pilgrimer sina huvuden och tar bort de vita vitkläderna som bärs under hajj. Kvinnor avskurna ett litet hårlås i ett tecken på andlig återfödelse och förnyelse.