Mustangs tittar mot Kanada Winter Games

De förbereder sig dock för att sluga ut det med de andra tre lagen i kvalificeringsrundan för att se vem som flyttar upp till huvudevenemanget och Lawrie är övertygade om att Mustangerna är redo, villiga och kunna.

På helgen tog de tre av de fyra spelen i en utställningsserie i Yellowknife med klubben som ‘representerar nordvästra territorierna på

Spel, sade Lawrie.

Han sa att de vann första matchen 4 2 och förlorade den andra 4 1, till stor del på grund av straffproblem och känslor.

Mustangerna studsade tillbaka med en 7 0 shutout lördag och slutade helgen söndagen med en 8 3 seger.

Lawrie sa att de valde semesterperioden för att planera utställningsserien eftersom både Whitehorse och Yellowknife står inför samma situation som en bra

Antalet av deras berättigade spelare spelar ner söder men skulle vara hemma för jul.

Yukon har sju dess spelare utanför, påpekade han. Se historia nedan.

Lawrie sa att han fyllde 16 av de 20 positionerna på rosteren inklusive de sju, och inklusive rekryter från de bantam åldrade spelarna.

Han hoppas kunna fylla i de återstående fyra positionerna under nästa vecka.

‘Vi är var som helst från 13 till 16’, sa Lawrie. ‘Så vi är säkert ett ungt lag.’

Lawrie sa att Mustangs styrka ligger i en kärngrupp av makt framåt.

De saknar dock erfarenhet på den blå linjen eftersom endast tre av deras försvarare föddes 1999, och Gå Ner ett Kilo I Veckan resten är yngre, påpekade han.

Lawrie erkände att åldersskillnaden kan vara svårare på den yngre försvarsklubben, speciellt när de kommer att stå emot några av landets snabbaste ‘Vi har några saker i åtanke’, sa han. ‘Vi har ett par killar upp framför som har spelat båda, och vi kan använda några av dessa killar att äta upp några minuter

på D också. ‘

Lawrie sade att han är övertygad om att de kommer att hända från kvalifikationsgruppen som inkluderar Mustangs, Gå Ner ett Kilo I Veckan Northwest Territories, Prince Edward Island och ‘Vårt mål är att komma in i den stora poolen’, sa han. ‘Jag tror att vi har klubben som kan göra det, säkert.

‘Det är Gå Ner I Vikt På En Vecka en stark grupp, det är en mycket stark grupp av spelare vi har i år.’

Faktum är att han säger att pojkarna redan talar om att klara sig tillräckligt mycket i Prince George så att 2019-laget automatiskt kommer att sitta i den stora poolen.