Mycket av Thanksgiving-festet kan förberedas på förhand

‘Den som har fått göra ett berg mashed potatis till en stor semestermiddag vet att det kan vara ganska galen dash för att få potatiserna på bordet i tid. När jag möter en folkmassa, förbereder jag denna gryta dagen före och baka det med andra sidorätter, skriver Rick Rodgers i sin nya kokbok, ‘The Big Book of Sides’ (Ballantine, $ 30, 480 sidor).

Lägg potatisarna i en stor kruka, lägg sedan till tillräckligt med kallt vatten för att täcka dem med 1 tum. Tillsätt en generös sked salt, täck sedan potten och koka över hög värme. Lossa locket och minska värmen till medium låg. Koka potatisarna med en jämn simma tills de knappast är mjuka när de hålas med spetsen av en liten, skarp kniv, 20 till 25 minuter. Töm potatisarna väl.

Återgå potatiserna till potten. Koka dem över medelstort låg värme, rör om nästan hela tiden tills potatisen börjar filma botten av grytan, ca 3 minuter. Tillsätt gräddeosten. Använd en handhållen elektrisk mixer, piska potatisarna tills gräddeosten smälter. Tillsätt gräddfil, mjölk och 6 msk rumstemperatur smör. Blanda väl. Smaka med salt Går Man Ner I Vikt och peppar.

Använd lite smör för att lätt täcka en 13 till 9 tums bakfat. Överför potatisarna till bakfatet, utjämna toppen. Pipa toppen av grytan med 2 matskedar av kubad smör. Låt svalna helt. Skydda med plastfolie och kyl i upp till 1 dag. Ta bort från kylskåpet 1 timme före sista bakningen.

När du är redo att värmas upp, placera ett stativ i mitten av ugnen och värm ugnen till 375 grader. Upptäck grytan. Baka den tills toppen är lätt brunad och grytan är uppvärmd i ca 30 minuter. Servera varmt.

Per portion: 390 kalorier; 190 kalorier från fett (49 procent av de totala kalorierna); 21 g fett (13 g mättat, 0,5 g transfetter); 60 mg kolesterol; 45 g kolhydrat; 4 g fiber; 4 g socker; 6 g protein; 300 mg natrium.

2 äpplen, kärnad, tärningar, kort sauts i smör

1/2 pound söta italienska korv, kokta och skurna i 1/2 tum bitar

1 kopp hackade rostade valnötter eller mandlar

1 kopp torkad tranbär

1 kopp grovhackade rostade kastanjer

Värm ugnen till 250 grader.

När brödet är nästan färdigt smälter smöret i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och selleri och koka, rör om ibland, tills det mjukt, ca 5 minuter.

Överför grönsakerna och smöret till en stor skål. Rör i salvia, timjan, rostat bröd och tillräckligt med beståndet för att fukta brödet. Smaka med salt och peppar. Rör i eventuella tillägg som Gå Ner I Vikt På En Vecka önskas.

Om du lagar mat inuti kalkonen, överför blandningen till fågelns hålrum och grillat. Om du bakar som en separat maträtt, rör in ytterligare buljong, överför sedan till en bageripartad belagd med matlagningsspray, täck och Gå Ner ett Kilo I Veckan baka vid 350 grader i 15 minuter , avslöja sedan och baka i ytterligare 20 minuter.

Färsk (okokt) Tranbärsås och variationer

Visste du att tranbär också lyser i råa såser? Även om dessa verkligen är mer av en smak eller salsa, är de lika utsökta.

Råa tranbärssåsar är perfekta med den vanliga kalkon och sidor, men kan också dubbla tjäna som en förrätt serverad med tortillakorr eller skedad över en gräddeost eller varm brie och parat med skivor baguette.

En 12 uns väska med färska tranbär

1 kopp socker

1/4 tesked salt

Kombinera allt i en matberedare tillsammans med ett urval nedan och puls tills det är välhackat. Servera kallt.