Människan som dödade felfritt Colorado-ställföreträdare lade upp videor som visade vrede mot brottsbekämpning

Två civila skadades också.

En brottsbekämpande tjänsteman berättade för Associated Press att Matthew Riehl var den misstänkte som sköt de fem suppleanterna och två civila som officerarna svarade på ett klagomål i lägenheten i Douglas County.

En YouTube-användare som identifierades som Matthew Riehl publicerade en YouTube-video den 13 december och begärde att Douglas County Sheriff Tony Spurlock skulle skjutas och räcker mot honom i mycket personliga termer. Riehl bär en Irak-veteranhatt i posten; en nationalspecialist talade till KUSA TV som Riehl tjänstgjorde kort i Irak.

Riehl sa i sin 13 december YouTube-video, kallad ‘Fire Sheriff Spurlock’, att han skulle springa som en libertarian, slutade med hälsningar på semester och ett löfte att ‘skjuta alla dessa bums kommer tidigt nästa år’.

Riehl är vag om hans politiska övertygelser och personliga klagomål, även om hans animositet helt klart sprang djupt. Han blinkar visitkortet för Går Man Ner I Vikt en officer som, säger han, visar sig hemma efter solnedgången med en attraktiv kvinna och ‘kommer då att bakhänga dig bakom dörren.’

En video som publicerades den 28 november visar ett trafikstopp av en polis i staden Lone Tree som tydligen togs in i officerens bil som Riehl sa gjort olagligt. Han påstod att tjänstemannen klockade fel förare och identifierade tjänstemannen vid namn i videon och kallar honom ‘smutsig’.

‘Scumbag, dirtbag, lögnare’, säger han som officer frågar föraren. ‘Han är chefen, va? Han är nazisten ansvarig för ränderna på axeln och den falska märken. ‘

Sheriffen släppte inte några detaljer om vapen och ammunition som användes förutom att säga att den misstänkte hade ett gevär. Han visste inte om brottsbekämpning hade någon tidigare kunskap om skjutvapen i hemmet men möjligheten väger alltid på suppleanters sinnen.

Skottlossningen skedde vid ett hem på Copper Canyon Apartments, ett anlagd komplex i Highlands Ranch, 16 miles söder om Denver.

‘Jag vet att alla sköts väldigt mycket snabbt. De alla gick ner nästan inom några sekunder av varandra, så det var mer av en olycklig typ av attack på våra officerare’, säger Douglas County Sheriff Tony Spurlock. ‘Han visste att vi skulle komma och vi visade uppenbarligen att vi var där.’

De sårade suppleanterna försökte dra den fallna officer som identifierades som Zack Parrish, ut ur raden av ytterligare skottlossning men kunde inte på grund av sina egna skador och att ‘krypa till säkerhet’, sade Spurlock.

Parrish, 29, en gift far till två små barn, hade varit med avdelningen i ungefär sju månader. Gå Ner ett Kilo I Veckan Spurlock kallade honom ett ‘bra barn’ som var ivrig att jobba.

‘Hans hustru berättade för mig idag att han älskade det här jobbet mer än att han älskade något jobb han någonsin hade’, sa sheriffen.

De fyra skadade officerarna, som sträcker sig i åldern 28-41 år, var i stabilt skick och de två civila skadorna var inte livshotande.

Boulder County Sheriff Joe Pelle sa att Gå Ner I Vikt På En Vecka hans son, Douglas County Sheriff s vice Jeff Pelle, genomgick kirurgi från skador som lidit i attacken och återhämtade sig.