Människor Organisationer Halvår 1

Titta på de läsningar som har tilldelats din grupp. Alla avläsningar handlar om strukturlösa organisationer på ett eller annat sätt. Istället för Gå Ner I Vikt Snabbt att försöka förstå varje ord i avläsningarna, försök att organisera dina anteckningar i följande rubriker:

SKÄL TILL strukturella organisationer. Det kan bero på problem som skapas av strukturen, eller fördelar som organisationer känner strukturella organisationer kommer att föra dem med.

PROBLEMER för strukturlösa organisationer. Vilka svårigheter uppstår, finns det några sätt på vilka de inte fungerar bra, eller finns det några fall där organisationer går tillbaka för att förlita sig på strukturen?

I det här seminariet övar vi att läsa akademiska artiklar på ett sätt som hjälper dig att förbereda din forskningsöversikt och för framtida forskning. Du blir ombedd att läsa följande artikel om hemläxa som finns på resurslistan:

Tietze, Gå Ner ett Kilo I Veckan S., Musson, G. (2005). Omarbeta hemarbetet: Ett fall av ömsesidig anpassning ?. Organisationsstudier, 26 (9), 1331 1352.

Tänk på följande när du läser artikeln:

1) Koll på artikeln på samma sätt som artiklarna om strukturlös organisation. Snarare än att få de teman som du vill koda artikeln, måste du i så fall komma med dina egna teman. vissa kan vara bekanta idéer som uppstod i föreläsningen. Andra kan vara nya teman som du upptäcker i artikeln. Passar detta in med en byggsten, isberg eller flodutsikt av organisationen.

3) Vilka forskningsmetoder användes för studien?

4) Kan du utvärdera forskningsfilosofin och metoderna som används? Var de lämpliga för denna studie, eller har de begränsningar? Kan du Gå Ner I Vikt På En Vecka föreslå några alternativ?

5) I en eller två meningar kan du sammanfatta artikeln och betona huvudargumenten?

Vad är artikelnoter?

Du kan använda objektanteckningar för att göra personliga anteckningar på något av dina läsartiklar. Anteckningar är privata för dig och kommer inte att visas för andra användare.

Du kan granska dina objektnoteringar från listan, objektsidan eller från din profilsida.

Hur skapar jag en artikelnot?

För att göra anteckningar måste du först logga in. När du är inloggad klickar du bara på Lägg till anteckning? bredvid listobjektet som du vill göra anteckningar på. Du kan också göra anteckningar längst ner på varje objekts detaljsida.