Bass Coast Festival readies för öppningsdagen

Med Bass Coast-festivalen satt till rock Merritt för fjärde året sätter festivalens arrangörer på finalen på grund av att de förbereder mer än 3.000 musikfläktar att komma ner på Nicola Valley.

Över 100 handlingar är planerade att träffa scenen över tre dagars festival, med en eklektisk mix av internationella och lokala handlingar, säger Paul Brooks, kommunikationschef för Bass Coast.

‘Den typ av musik som är representerad på Bass Coast-festivalen är verkligen i spetsen för [elektronisk dansmusik], om du vill,’ sa Brooks. ‘Det är många handlingar som inte har spelats här ännu, de har inte spelat i Nordamerika, och de’ introduceras till den nordamerikanska publiken. ‘

Samtidigt ingår också många lokala kanadensiska handlingar i festivalen, och Brooks sa att många av dessa handlingar planerar att leverera ‘en speciell erfarenhet på plats’.

Men festivalens överklagande är inte bara begränsad till handlingarna på uppspelningen, förklarar Brooks. Många festivalbesökare dras också på de extravaganta ljudvisuella bildskärmarna som följer med musikaliska handlingar.

‘Hur musikens härdning fungerar, och konsten på plats, ger en mycket uppslukande upplevelse,’ tillade han.

Festivalen är redan utsåld, trots att arrangörerna ökar kapaciteten i evenemanget.

‘Vi har blivit utsålda under en tid som vi sålde i slutet av april,’ sa Brooks. ‘Intresset är otroligt i år.’

Även om festivalen är nu i sitt åttonde verksamhetsår, blir det fjärde året som utställningen äger rum i Merritt.

‘Vi har haft en sådan positiv upplevelse [Folk pratar om] Kärleken för den naturliga skönheten, och hur mycket de uppskattar komma till detta utrymme’, förklarar Brooks.

Brooks lyfte fram ett antal handlingar att se fram emot i helgen han rekommenderade att festivalbesökare kolla Machinedrum, en enmans elektronisk musikproducent som kommer från North Carolina.

Från över dammen, Ivy Lab en annan grupp på Brooks ‘måste titta’ listan är en trio från norra London som fel på sidan av experimentell musik.

Men medan elektronisk musik verkligen är den mest tillgodosedda genren på festivalen, sa Brooks att bredden av artister täcker ett brett utbud av musikaliska stylingar, från jazz till r till funk.