Beakta raptorer på Hazel Bazemore Park

I årtionden har Hazel Bazemore Park varit ett populärt val för många att observera och räkna raptorer som de migrerar genom detta område på deras fallresan söderut.

Dane Ferrell of HawkWatch International kom med oss ​​på 3 News First Edition för att berätta mer om sin episka resa.

Ferrell berättade för migreringstiden kan variera för varje art. Några av dessa raptorer kommer från så långt norr som Kanada och vissa resor så långt som Sydamerika, andra börjar i Oklahoma och reser bara till södra Mexiko.

HawkWatch International migrationstalet börjar den 1 augusti och löper till och med den 15 november.

Arter som Mississippi Kites och Swallow tailed Kites raser i Texas och närliggande stater och är därför de tidigaste invandrare som ses i augusti i början av september. Senare på säsongen, i mitten av september ser vi fler hökar och falkar och sen senare i oktober och november ser vi örnar och röda tailed hökar.

Raptors är rovfåglar som delar tre egenskaper: 1) utmärkt syn, 2) skarpa talons och 3) a

hooked bill för att riva byte. Du har hört ordstaven ‘Eagle Eye’ eller ‘Eyes like a Hawk’ som beror på att raptorer kan se fyra till fem gånger längre än människor kan. En örn kan se en myr på marken från toppen av en tio vånings byggnad. Så de använder den här super skarpa synen för att hitta bytesdjur, sedan använda sina dödliga talons att fånga, hålla och bära byten. De använder sin häftiga faktura mycket som att vi använder en kniv och gaffeln är böjd vid toppen med skarpa skäreggar för att riva ur byte för att göra små bett.

I de flesta miljöer är raptorer på toppen av livsmedelskedjan och det enda som matar på dem är andra större raptorer. Tyvärr är den största risken för hökar och örnar människor. De dödas på våra vägar med bilar, elektroceras på våra kraftledningar och flyger in i glasrutor och dörrar. Vi förorsakar livsmedelsförstöring, vi använder gift för möss och råttor, och det finns fortfarande människor som skjuter raptorer. Ett av våra mål är att utbilda människor om fördelarna som hawks ger i våra egna bakgårdar i hopp om att människor kommer att skydda dem istället för att förfölja dem.

Alla är välkomna att besöka Hazel Bazemore County Park i Calallen. Celebration of Flight är 22 september 24 och planeras under migrationstoppen.