Bedrägerier att se upp för denna högsäsong

PORTLAND, Ore. Better Business Bureau varnar dig för att vara akta dig för semester bedrägerier denna säsong.

Om du älskar att använda ridddelningsappar, se till att du kontrollerar din drivrutins giltighet. BBB har fått klagomål från vissa scammers som låtsas vara Uber eller Lyft-chaufförer, och vissa kommer att utgöra en förare, ta dig till ditt resmål och överbelasta dig.

Det finns några enkla saker du kan göra för att kontrollera att din förare är den verkliga affären.

Det du kan göra är att kolla appen som kommer att ge dig en beskrivning av bilen, skyltfältet, tillverkningen och modellen, och sedan även en beskrivning av föraren, sade BBB-talesman Stephen Mayer. bekräfta att de matchar innan du kommer in i den bilen. säger också, akta dig för morföräldrar bluff. Att när en bedragare kommer att ringa till dig och låtsas vara en familjemedlem som behöver pengar.

du får ett samtal så. Häng upp, ring den familjen direkt, sa Mayer. något som verkligen händer? Få det bekräftat innan du bara börjar överlämna pengar. bedrägeri att vara medveten om, om du vill se borta, se upp för hoax webbplatser och falska resebyråer, erbjuda erbjudanden som verkar vara för bra för att vara sanna, och ignorera de popup lägger till som erbjuder dig ett gratis presentkort. Att svindlarna försöker få din personliga information, så att de så småningom kan stjäla din identitet.